Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Enklere Liv samler inn og behandler personopplysninger.

Enklere Liv AS behandler dine personopplysninger på en sikker måte. Denne siden beskriver hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Behandlingsansvarlig

Administrerende direktør er på vegne av Enklere Liv AS behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger.

Formål med behandlingen

Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg, og for å kunne oppfylle våre forpliktelser i forhold til norsk lov med tanke på regnskapslovgivningen og andre relevante lovhjemler.

Vi benytter også opplysningene for å kunne gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kjøp via e-post, telefon, SMS og postutsendelser.

Vi benytter kjøpshistorikk og adferdsmønster på nettsiden og mail til å kunne gi anbefalinger og reklame som er tilpasset hver enkelt bruker.

Reklame via e-post og SMS sendes kun ut til de brukerne som eksplisitt har ønsket å motta dette, all kommunikasjon fra oss inkluderer informasjon om hvordan du kan melde deg av e-post og sms-lister.

Personopplysninger som lagres

For å kunne gi en forbedret kundereise for våre kunder lagrer vi kjøpshistorikk og adferdsmønster på vår nettside. Denne dataen anonymiseres og brukes kun for at vi kan sikre at du som kunde får best mulige anbefalinger fra oss på våre nettsider og i nyhetsbrev.

Vi lagrer følgende personopplysninger om våre kunder:

Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse til kunder som har gjennomført kjøp hos oss, opprettet en konto på enklereliv.no, eller meldt seg på vårt nyhetsbrev. Denne informasjonen er nødvendig for å kunne sende bestillingen til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert i forbindelse med ordre, samt for å kunne kontakte deg ved behov.

Kortinformasjon/betalingsinformasjon lagres ikke av Enklere Liv, men av våre betalingsleverandører, henholdsvis Klarna AB og Vipps AS.

Vi lagrer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn.

Grunnlaget for behandlingen

Informasjon om navn, adresse, telefon, e-postadresse og ip-adresse benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b).

Behandlingsgrunnlaget for e-post og SMS-markedsføring er samtykke gitt av brukeren.

Behandlingsgrunnlaget for kundekontoer er samtykke gitt av brukeren.

Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kjøp via e-post, telefon og SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonser du har sett, og hvilke produkter du har sett på hos oss, med dette kan vi tilpasse din brukeropplevelse basert på dine interesser, og sikre at vi viser deg mest mulig relevante annonser.

Innhenting av personopplysninger

Personopplysninger hentes inn via vår nettbutikk ved kjøp, registrering av konto, eller via påmelding på våre nyhetsbrev via relevante påmeldingsskjemaer. Påmelding til nyhetsbrev krever eksplisitt godkjennelse, og man kan når som helst melde seg av.

Eksempel:

Alternativ 1: Vi lagrer de personopplysningene du har avgitt på våre nettsider i forbindelse med ditt kjøp.

Alternativ 2: Vi lagrer de personopplysningene du har avgitt våre ansatte i forbindelse med ditt kjøp.

Alternativ 3: Vi lagrer de personopplysningene du har avgitt i påmeldingsskjema til nyhetsbrev.

Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre nettsider for å gi deg som besøker siden best kundeopplevelse og service. Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies). Les mer om bruk av informasjonskapsler her.

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det.

Leverandører av tjenester som er nødvendige for å drifte våre nettsider og systemer har i visse tilfeller tilgang til personopplysninger da dette er nødvendig for at de skal kunne utføre sitt arbeid. I disse tilfellene er behandlingen av personopplysninger underlagt en egen databehandleravtale som beskriver deres ansvar og forpliktelser for hvordan personopplysningene skal behandles. Alle underleverandører er underlagt de samme forpliktelsene som Enklere Liv AS har ovenfor deg som kunde.

Sletting av personopplysninger

Opplysninger som vi har mottatt i forbindelse med ditt kjøp lagres i vårt aktive kunderegister i 5 år.

Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i inntil 5 år, i henhold til lovens krav.

Opplysninger du har oppgitt i forbindelse med opprettelse av en brukerkonto på enklereliv.no, eller ved påmelding på nyhetsbrev o.l vil lagres så lenge du er aktiv bruker hos oss, eller gir beskjed om at dette skal slettes.

For sletting av dine personopplysninger i våre systemer ta kontakt med post@enklereliv.no som vil hjelpe deg med å behandle din henvendelse og få slettet all data som ikke må oppbevares som følge av andre lovhjemler (f.eks bokføringsloven.)

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Alle henvendelser angående dette sendes på e-post til post@enklereliv.no

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Personvernombud

Selskapet tar den nye lovgivningen alvorlig, og vil til enhver tid sørge for at vi forholder oss til denne. Har du noen spørsmål rundt personopplysningslovens regler om behandling av personopplysninger er du velkommen til å kontakte oss på post@enklereliv.no

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til følgende adresser:

E-post: post@enklereliv.no

Enklere Liv AS

Snarøyveien 30, Bygg C

1360 Fornebu

Telefon: 23 05 14 40 (man-fre 10:00-15:00) (+47 23 05 14 40 fra utlandet)

  • Gratis frakt

    Gratis frakt på alle ordre over 999,-

  • 30 dagers bytterett

    Kjøp på nett, bytt i butikk eller på nett.

  • Rask levering

    Ordre blir sendt neste arbeidsdag