Hvorfor velge TEMPUR®

TEMPUR® representerer en revolusjon innen søvnkvalitet, med en historie som strekker seg tilbake til romteknologi og NASA-utviklinger. Her finner du flere gode grunner til å velge TEMPUR®.

Fra romteknologi til søvnperfeksjon

TEMPUR®-materialet, kjernen i alle deres produkter, stammer fra NASA-utviklet teknologi designet for å avlaste astronauter fra det ekstreme trykket under oppskyting. Denne opprinnelsen er ikke bare en interessant anekdote; det er fundamentet for TEMPUR®s unike egenskaper. TEMPUR® er det eneste madrass- og putevaremerket anerkjent av NASA og sertifisert av Space Foundation, noe som vitner om produktets eksepsjonelle kvalitet og opprinnelse.

Unike egenskaper for uovertruffen komfort

TEMPUR®-materiale skiller seg fra vanlig minneskum ved sin evne til å reagere på kroppstemperatur, vekt og form. Dette sikrer en perfekt tilpasning til kroppen din, noe som gir best mulig støtte og trykkavlastning. Når du legger hodet på en TEMPUR®-pute, vil du oppleve hvordan puten forsiktig former seg etter deg, og skaper en følelse av vektløshet. Denne individuelle tilpasningen reduserer behovet for å snu og vende på seg gjennom natten og fremmer en dypere og mer avslappende søvn.

Bevist trykkavlastning og bevegelsesabsorpsjon

TEMPUR®-materialets viskoelastiske egenskaper har bevist sin verdi innen helsesektoren, før det ble en favoritt i soverommet. Materialet gir eksepsjonell trykkavlastning som kan lindre smerte og ubehag i nakke og skuldre, noe som er spesielt verdifullt for de som sliter med slike problemer. I tillegg absorberer TEMPUR®-materiale bevegelse på en måte som minsker forstyrrelser fra en partner, noe som gjør det til et ideelt valg for par.

Kvalitet som varer

Med produksjonsanlegg i Danmark, kjent for sitt håndverk og design, undergår hvert TEMPUR®-produkt strenge kvalitetskontroller. Dette sikrer at når du velger TEMPUR®, investerer du i et produkt som ikke bare forbedrer søvnen din på kort sikt, men også varer over tid. De er så sikre på kvaliteten at de tilbyr omfattende garantier på sine produkter.

Kundetilfredshet i fokus

TEMPUR® verdsetter kundetilfredshet over alt annet, og dette gjenspeiles i deres kontinuerlige engasjement for innovasjon og forbedring basert på kundenes tilbakemeldinger. Å velge TEMPUR® betyr å velge et merke som er dedikert til å gi deg den beste mulige søvnopplevelsen.

Elsket denne puten fra første natt jeg brukte den.

Anita om Tempur Millennium SmartCool

Helt fantastisk og kjempe fornøyd med kjøpet. Denne pute er bra for folk som snorke

Teresa om Tempur Millennium SmartCool

Med sin unike bakgrunn fra romteknologi, sitt søkelys på kvalitet og kundetilfredshet, samt sine beviste helsefordeler, står TEMPUR® frem som et ledende valg for de som ønsker den beste søvnopplevelsen. Når du legger hodet på en TEMPUR®-hodepute, tar du et steg inn i en verden av uovertruffen komfort og støtte, designet for å gi deg den hvilen du fortjener.

Usikker på hvilken TEMPUR®-pute du skal velge? Les vår guide her.

Derfor bør du eie en wake-up light

Mange av oss kan slite med å stå opp, spesielt når det blir mørkere ute. En bråkete alarm er en ubehagelig måte å starte dagen på, heldigvis finnes det andre hyggeligere måter å våkne på.

Strevet med å stå opp tidlig

Synes du det er vanskelig å stå opp om morgenen, særlig når vi går mot vinteren? Slumrer du ofte litt for lenge? Da kan en wake-up light være et godt alternativ til den tradisjonelle alarmklokken. Still inn lampen og få en myk og god start på dagen.

Hva er en wake-up light?

En wake up-light er et apparat som hjelper deg med å få en god start på dagen. I stedet for å belage vekkingen på en høy alarm, bruker en wake-up light lys som gradvis øker. Dermed får kroppen et lite signal om at det er på tide å våkne. I de fleste tilfeller vil lyset være nok for å våkne, og jo nærmere lyset er deg jo bedre vil lampen fungere for deg.

Om ikke lyset er nok, kan wake up-light apparatene også bruke en behagelig lyd for å få deg ut av drømmeland. Velg mellom ulike radiokanaler eller innebygde oppvåkningsmelodier. Enkelte lamper har også «fall-asleep»-funksjon som hjelper deg med å roe ned for natten ved å simulere solnedgang.

ProduktbetegnelseBeurer WL 75Beurer WL 50Beurer WL 32
Spill din egen musikkJaJaJa
Kan bli brukt som leselampeJaJaNei
Antall alarmer222
Antall alarmlyder1 (buzzer/alarmklokke)11 (buzzer/alarmklokke)
Wake-up melodier42
Belysning (distanse 15 cm)2000 Lux15 Lux
Varighet av slumrefunksjon1 — 30 minutes5 — 60 minutes
Justerbar lysstyrke på skjermenJaJaNei
Fargespekter (hvitt lys)400~850 nm410 ~ 750 nm
Fargetemperatur (hvitt lys)3000 K6500 K
Watt182.75
Justerbar lysintensitetJaJaJa
Utskiftbar lyskildeNeiNei
Lumen (hvitt lys)270 lumen2.5 lumen
RadioJaJaJa
Radiominneplasser1010
Simulert soloppgangJaJaJa
Simulert solnedgangJaJaNei
Stemningslys med skifte av fargeJaJaJa
Overfør medBluetooth®
AlarmJaJaJa
Produktdimensjoner (L x B x H)22.5 x 18.5 x 9.510 x 10 x 19

10 gode tips for en enklere søvn

Søvn

Ingenting er mer frustrerende enn å bruke lang tid på å sove. Forskning viser at så mange som 10-15% av den voksne befolkningen lider av langvarige søvnproblemer. Dårlig søvn kan påvirke vår arbeidsevne, humør og livskvalitet. Heldigvis er det ifølge Helsenorge mye du likevel kan gjøre for å skape gode søvnvaner som hjelpe deg med å fremme bedre søvn og forebygge fremtidige søvnproblemer. 

Her er våre beste tips til hva du kan gjøre for å skape et godt søvngrunnlag. 

1. Regelmessig mosjon 

For å opprettholde et godt søvnbehov anbefaler Helsenorge at man regelmessig mosjonerer. Det behøver ikke å være en knalltøff intervall, det holder masse å gå i greit tempo i nabolaget for å holde blodpumpen i gang. Hvis man gjør dette minst 150 minutter i uken, kan man i følge en artikkel på forskning.no oppleve forbedring i søvnen. For å ikke ødelegge for nattesøvnen, kan det være lurt å avslutte minst tre timer før sengetid slik at kroppen klarer å omstille seg. 

2. Unngå å sove på dagtid 

Flere har kanskje kjent på fristelsen av å sove på dagtid. Skal vi følge Helsenorge så bør man unngå sove på dagtid. Dersom du likevel ikke kan la være, så anbefales det en maks en liten høneblund på 20 minutter. Sover du lenger enn dette kan det ødelegge for søvnen når du legger deg for kvelden. 

3. Ikke sov for lenge 

Helsenorge anbefaler også at man ikke oppholder seg lenger i sengen enn forventet søvnlengde. De fleste har vel kanskje kjent på kroppen at for mye søvn kan ha motsatt effekt. 

4. Stå opp til samme tid 

Selv om det kan være et slit, så er det generelle anbefalingen at man står opp til omtrent samme tid hverdag. Ja, dette gjelder også i helgene. Forandringer i døgnrytmen kan gjøre at hvilepulsen øker, ifølge en artikkel på forskning.no og at man sover dårligere enn du ellers ville gjort. For lite og dårlig søvn kan påvirke hjertehelsen generelt, det er derfor helsegunstig å opprettholde en søvnrutine. 

5. Få minst 30 minutter med dagslys 

Eksponer kroppen for dagslys minst 30 minutter om dagen, helst tidlig om morgenen. På vinteren kan det være en utfordring, da sollyset ikke dukker opp før mye senere på dagen. Da kan en dagslyslampe være et godt alternativ du kan ha stående på nattbordet. Når alarmen går kan du sette på lampen og få en bedre oppvåkning som gjør at kroppen forstår at det er på tide å våkne opp. 

Dette sier kundene våre om Beurer lysterapilampe TL 30:

« Jeg har fått bedre søvn og mer energi etter bruk av lampa hver morgen tett på ansiktet. Bør brukes minst 1/2 time hver dag👍🏼 Helt supert produkt, fascinert over at det funker så bra 🤩»

Siv Irene, fra enklereliv.no

6. Demp belysningen på natten 

Står du opp på natten kan det være lurt å dempe belysningen såpass at du unngår å bli påvirket. Det kan være lurt med smarte dimmere eller pærer dersom man ikke ønsker å gjøre store endringer på gamle lamper for å holde belysningen til et minimum. 

7. Tenk på hva du spiser og drikker 

Dersom du elsker kaffe, brus eller energidrikker kan det være lurt å unngå disse etter klokken 17. I følge en artikkel på NHI har forskere sett at kaffe før leggetid kan redusere antall timer søvn med én time.  

8. Sørg for at sengen er et sted for søvn 

Nå som mange jobber hjemmefra kan også fristelsen for å jobbe i senga være ekstra stor, men det kan ifølge Helsenorge være lurt å bruke soverommet til avslapning og søvn slik at man ikke blir fristet til å gjøre andre aktiveter som forsinker innsovningen. 

9. Juster for optimal temperatur, stillhet og mørke 

Riktig temperatur på soverommet er viktig for å kunne sove godt. Dersom den du sover med brummer litt på natten kan det være lurt å investere i noen gode ørepropper, og kanskje en behagelig sovemaske dersom du virkelig ønsker å sove helt uforstyrret. 

10. Ta deg et varmt bad

Ta deg et varmt bad eller dusj 1-2 tmer før du skal legge deg. Ifølge en artikkel på forskning.no kan det varme vannet hjelpe kroppen med å få riktig temperatur før leggetid. Fungerer kroppen som normalt, vil du oppleve at kroppstemperaturen er på sitt høyeste midt på ettermiddagen og på kvelden, men at den går ned rett før kroppen forventer at vi skal legge oss. Når man varmer opp kroppen i varmt vann, fører det til økt sirkulasjon i hender og føtter som hjelper deg til å bli kvitt overflødig varme. Dette fører igjen til at kroppen raskere blir riktig innstilt på søvn. 

Slik velger du riktig Tempur-pute

Vi bruker en tredjedel av livet i sengen, og det er derfor viktig å sørge for at man sover komfortabelt. En god natts søvn starter ofte med hvordan vi ligger når vi sover. Opplever du ofte dårlig søvnkvalitet, snorking, stiv nakke eller hodepine, kan det være lurt å finne den riktige puten for deg.

Hvordan sover du? 

For å kunne identifisere hvilken pute som passer best til deg, må man kartlegge hvordan du sover. Sover du mest på ryggen, magen eller snur du deg mye i løpet av natten? 

For deg som sover på siden 

Sover du på siden bør du velge puter som gir god støtte til hode og nakke, slik at ryggraden får hvile i en rett linje. Vi anbefaler Tempur Original Pute og Tempur Millenium Sovepute for sidesovere. Tempur Original Pute har en mindre kant enn Millenium, men gir fortsatt god terapeutisk sovestilling og puten følger din kurve og gir god støtte til hode, nakke og skuldre for en god natts søvn.  Tempur Millenium Sovepute har en buet kant som er utformet for å gi korrekt støtte til nakken. 

For deg som sover på ryggen 

Sover du på ryggen er det ofte middels høye puter som gir best støtte til nakkevirvlene og holder hodet på plass for optimal avslapning. Tempur Millenium passer spesielt godt for ryggsovere, og den buede kanten er utformet for å gi korrekt støtte og hjelpe nakken med å tilpasse seg.
Den ikoniske, kurvede formen på Tempur Original pute er også godt egnet for deg som sover på ryggen.

For deg som sover på magen

Selv om det anbefales å sove på siden eller på ryggen, er det noen som ikke klarer å unngå å sove på magen. Tempur Ombracio er den perfekte puten å klemme og mose, og gir deg den støtten du trenger hvis du elsker å sove på magen. Formen, materialet og trekket på puten er designet for å gi bedre ventilasjon, komfort og rett og slett en mer avslappet søvn.

For deg som bytter sovestilling 

Har du ingen bestemt sovestilling kan Tempur Symphony Pute eller Tempur Traditional Pute være et godt alternativ. Symphony-hodeputen har ulike hellinger på hver side av puten, og er perfekt for deg som sover i alle sovestillinger. Uansett om det er på ryggen, siden, magen, eller en kombinasjon av alle disse. Tempur Traditional gir deg unik avslapning i alle sovestillinger, og du får den i tre ulike fastheter, fra myk til hard. Traditional puten består av et annet materiale enn Original/Millennium. Det er både litt fastere materiale og mer fyll i putene fra myk til fast. 

For deg som sover varmt

Blir du ofte varm om nettene anbefaler vi de nye TEMPUR® -putene med et innovativt SmartCool-trekk. Putetrekket har en SmartCool-teknologi™ som absorberer overflødig varme og holder deg avkjølt og komfortabel hele natten. Idet puten forsiktig omfavner hodet, nakken og skuldrene dine, frakter de kjølende trådene bort varme helt naturlig, for å holde deg avkjølt og komfortabel hele natten.

Tempur putetrekk

Tempur tilbyr også eksklusive putetrekk til Tempur Symphony puten, Tempur original og millenium puten.  TEMPUR-Fit™ kolleksjonen er designet for å gi deg en komfortabel søvn, og putetrekket er laget av 100% MAKO bomull. Det fine garnet og tettvevde stoffet gir produktet en elastisitet som passer perfekt til din TEMPUR pute.

Størrelsesguide

Hvilken størrelse på pute man bør velge kommer an på både høyde og kroppsbygning. Generelt bør kvinner ikke ha noe høyere enn størrelse M, og menn bør ikke ha noe lavere enn størrelse M. For å finne den størrelsen som kan passe best for deg kan du også måle skuldrene dine, fra hals til slutten av kragebenet og bruke størrelsesskjema nedenfor:

Str.
S8 – 10 cm
M10 – 11,5 cm
L11,5 -13 cm

Guide til dagslyslampe

Høsten, og særlig vinteren, er preget av korte dager og mye mørke. Bor du langt nok nord, vil solen også bestemte perioder aldri komme over horisonten, noe som kalles mørketid. Hvis du allerede sliter med dårlig søvn og energi, kan en lysterapilampe være et godt alternativ. 

Derfor kan vi bli vinterdeprimerte 

Noen mennesker kan være mer utsatt for vinterdepresjon enn andre. Dette er en typisk tilstand som dukker opp i mørketiden, hvor noen kan reagere mer enn andre på skiftet mellom høst og vinter. I følge NHI kan årsaken være mangel på lys. Her i Norge er vi mer utsatt for redusert dagslysinntak, som gjør at man kan føle seg enda mer i ubalanse. Dette kan igjen påvirke appetitten og hvor mye søvn man får.

Hormonene serotonin og melatonin er ansvarlige for vår stemningsleie og søvnkvalitet. Mens serotonin sørger for et balansert humør, gjør melatonin kroppen trøtt. Hvis reseptorene på netthinnen oppfatter en større grad av blå komponent i lyset, frigjør kroppen serotonin og produksjonen av melatonin hemmes. Hvis lyset er for svakt, eller hvis det inneholder en større rødlig komponent, frigjøres derimot melatonin, noe som gjør oss mer trøtte. 

Dette gjør en lysterapilampe 

Lys kan ha en avgjørende påvirkning på vår følelse av velvære. Hvis vi mangler (intensivt) lys over en lengre periode, kan man merke det på kroppen.

En dagslyslampe, eller lysterapilampe, imiterer dagslysets intensitet og fargetemperatur. Temperaturen minner om en sommerdag på ettermiddagen, og er i den blåaktige skalaen på mellom 5000 og 13000 Kelvin. En dagslyslampe bør i tillegg ha en lysstyrke rundt 2500 til 10.000 lux for å kunne ha en positiv effekt. Avhengig av lysets intensitet, kan en behandling ta alt fra 30 minutter til 2 timer om dagen.  Brukstiden reguleres etter hvor nærme lyskilden du sitter. Jo nærmere, jo kortere brukstid.

Det aller beste er å bruke lampene om morgenen (dine første våketimer). Effekten oppnås når lyset treffer netthinnen din (øyet ditt), og det er derfor lurt å ha den foran seg, enten rett frem eller på skrå. 

Hva betyr 10.000 lux 

Lux er en måleenhet som forteller hvor sterk lysstyrken er. På en klar og solfylt sommerdag kan man fort ende opp med 100.000 lux, derimot kan en vinterdag ha rundt 3500 lux.  

En lysterapilampe kan ha en intensivitet mellom 2500 og 10 000 lux. 

Hos Enklere Liv har alle Beurer lysterapilamper opptil 10.000 lux, det vil si at lampen har en god lysstyrke. Til sammenligning kan et godt opplyst kontor oppnå maksimalt rundt 700 lux, avhengig av hvor nærme du er lyskilden. Med andre ord kan det bety at du ikke får nok lys i løpet av en arbeidsdag.

Beurer TL 20 Dagslyslampe 

Beurer TL 20 er en lysterapilampe som er enkel å ta med seg, uansett om du har behov for den på jobb eller hjemme. Lampen har en lysintensitet på ca. 10.000 lux med en avstand på 10 cm, og kan brukes både stående og liggende. Dette er den perfekte lampen for deg som er på farten, men også ønsker å unngå symptomene av vintermørket. Fargetemperatur er på 6500 Kelvin. 

Brukstiden på denne er 30 minutter hvis du har den 10 cm fra ansiktet ditt. 1 time = 15 cm fra, 2 timer = ca 20 cm fra.

Lysoverflaten til TL 20 er på ca. 16.5 cm x 8.5 cm.

Beurer Dagslyslampe TL 30 

Denne dagslyslampen er tynn og lett, og kommer med en avtagbar fot. Den er på størrelse med en tynn iPad og er lett å ha med seg på kontoret eller på hyttetur. Lampen har en lysintensitet på ca. 10.000 lux på en avstand på 10 cm, og fargetemperaturen er på 6500 Kelvin. Dagslyslampen kommer med en praktisk oppbevaringspose som gjør den enkel å ta med seg.

Brukstiden på denne er 30 minutter hvis du har den 10 cm fra ansiktet ditt. 1 time = 15 cm fra, 2 timer = ca 20 cm fra.

Lysoverflaten til TL 30 er på ca. 20 cm x 12 cm.

Jeg har fått bedre søvn og mer energi etter bruk av lampa hver morgen tett på ansiktet. Bør brukes minst 1/2 time hver dag👍🏼 Helt supert produkt, fascinert over at det funker så bra 🤩

Siv Irene om Beurer TL 30, enklereliv.no

Beurer Dagslyslampe TL 41 

Beurer dagslylampe TL 41 er en kompakt lampe som gir et jevnt lys, og har en lysintensitet på ca. 10.000 lux på en avstand på 20 cm. TL 41 er større i volum og oppleves også sterkere, blant annet fordi lysoverflaten på denne lampen er større. Fargetemperaturen er på 6500 Kelvin.

Denne kan også henges opp på veggen. Utstyr til oppheng følger ikke med.

Brukstiden på denne er anbefalt til 0,5 – 2 timer, som kommer an på hvor nær du sitter. 20 cm = 0,5 timer, 30 cm = 1 time og 45 cm unna = 2 timer.

Lysoverflaten på TL 41 er på ca. 22 cm x 20 cm.

Beurer dagslyslampe TL 70

TL 70 er en større rund og elegant lampe, med en diameter på 33 cm. som passer perfekt hjemme. Den har en lysintensitet på 10.000 lux på en avstand på 10 cm. Dagslyslampen har en dimmer med 10 ulike styrkenivåer, og den har også 5 ulike behandlingsprogrammer fra 15-120 minutter.

Brukstiden på TL 70 er på 30 minutter hvis du har den 10 cm fra ansiktet ditt. 1 time = 15 cm fra, 2 timer = ca 20 cm fra.

Fargetemperatur er på 5300 Kelvin, +/- 300 Kelvin. Lampen er perfekt for å finne en god morgen rutine.

 

Beurer TL 45 Dagslyslampe

Dagslyslampen TL 45 lar deg simulere de forskjellige arbeids- og hvilefasene i løpet av en arbeidsdag med tre ulike fargeinstillinger: terapi, konsentrasjon og avslapning. Fargeinstillingen for terapi er på 6500 Kelvin, for konsentrasjon er den på 5000 Kelvin, og for avslapning er den på 3000 Kelvin. Lampen er kompakt og stilren, og er perfekt å ha på kontoret. Lampen har en lysintensitet på ca 10.000 lux på en avstand på 20 cm.

Brukstiden på TL 45 er på 30 minutter hvis du har den 20 cm fra ansiktet ditt. 1 time = 30 cm fra, 2 timer = ca 45 cm fra.

Lysoverflaten på TL 45 er på ca. 20 cm x 20 cm.

Beurer TL 90 Dagslyslampe

TL 90 er vår største dagslyslampe med en diameter på 58 cm. Den kan enkelt justeres med den justerbare foten og har en lysstyrke på ca. 10.000 lux på en distanse på 15 cm. Lampen har et LED display som viser behandlingstiden (15-120min) i 15 minutters intervaller. Ønsker du en stor flate med lys er dette dagslyslampen for deg. TL 90 har en fargetemperatur på 6500 Kelvin og veier ca. 3kg.

Lysoverflaten til TL 90 er på ca. 51 cm x 34 cm.

DagslyslampeTL 20TL 30TL 41TL 70TL 45TL 90
BatteridrevetNeiNeiNeiNeiNeiNei
Lysoverflate16,5 x 8,5 cm20 x 12 cm22 x 20 cm20 x 20 cm51 x 34 cm
Fargetemperatur6500 K6500 K6500 K5300 K +/- 300 K6500 KKonsentrasjon: 5000 K, Terapi: 6500 K, Avslapning: 3000 K
Lysintensitet10.000 lux (10 cm)10.000 lux (10 cm)10.000 lux (20 cm)10.000 lux (10 cm)10.000 lux (20 cm)10.000 lux (15 cm)
TeknologiLED teknologiLED teknologiLED teknologiLED teknologiLED teknologiLysrør

Varm seng når kulden slår inn

Varmeteppe HD 75

Er du den som alltid klager over at det er for kaldt på soverommet? Still forberedt til de kalde nettene med et varmeteppe.

Med vinteren rett rundt hjørnet er det duket for en ny sesong med isende kalde temperaturer, gjerne akkompagnert av kalde netter med åpent soveromsvindu. Et varmeteppe gir deg det beste av begge verdener.

Hvilke typer varmetepper finnes?

Varmeteppe er en fellesbetegnelse, og de vanligste typene er varmelaken og varmepledd, som igjen kommer i flere ulike utførelser og farger. Førstnevnte legger man som regel under lakenet, slik at sengen er ferdig oppvarmet til du skal legge deg. Disse finnes for både enkelt- og dobbeltseng, slik at du slipper å plage de som helst vil legge seg i en iskald seng.

Har du et uteområde med stikkontakter i nærheten av sofaen, kan et varmepledd også være et godt tilskudd for å nyte høstkveldene litt lengre. Det er ingen sak å sitte ute så lenge du ikke blir kald på baken!

Luksus og lindring i ett

For mange er varmetepper synonymt med hverdagsluksus. Det er imidlertid også ofte brukt for å lindre smerter, enten det er i rygg eller nakke. Den gir slitne muskler en deilig avkobling, og har flere nivåer på varmen.

Antall temperaturinnstillinger avhenger selvfølgelig av hvilken type varmeteppe du velger. Varmeteppene hos Enklere Liv kommer med opptil seks ulike temperaturnivåer, slik at du enkelt kan regulere varmen etter eget ønske.

Ingen fare med varmetepper

Er du bekymret for at varmeteppet skal bli overopphetet? I dag er det ingen grunn til å bekymre seg over det. Dagens modeller kommer nemlig med mekanismer som gjør at varmeteppet slås av etter tre timer. Dette har vært standarden siden 2001, som betyr at du trygt kan legge deg i en oppvarmet seng. Hvis det ikke er beroligende nok, kan du enkelt slå den av med kontrollen.

Husk også at eldre varmetepper, altså alle varianter produsert før 2001, bør byttes ut. Det samme gjelder om du har hatt varmeteppet ditt i over ti år, ettersom materialene blir slitt.

Merker du varmeteppet når du sover?

Dagens varmeteppe er både tynne, myke og komfortable, så du merker kun den behagelige varmen. Varmetepper fra Enklere Liv kommer fra Beurer, og strekkes over madrassen før lakenet legges over.

Du kan selvfølgelig også legge det oppå lakenet for så å fjerne det når du skal legge deg.

Slutt på å fyre for kråka på soverommet

Selv i de kaldeste vintermånedene trenger vi frisk luft på soverommet. Det gir bedre ro, og sørger for at du virkelig får koblet av når du skal legge deg. Men – dette er selvfølgelig ikke så behagelig for deg som er iskald av natur.

Varmeteppe sørger for at du alltid har en varm seng, selv om rommet er kjølig. Det betyr også at du slipper å ha panelovnen på når vinduet står åpent – det er verken energieffektivt eller godt for strømregningen.

Våre varmetepper bruker omtrent 60 watt. Det er altså ikke mye strøm i måneden for å legge seg varmt og komfortabelt hver eneste natt.

Varmeteppe kan forbedre nattesøvnen

Når det først er isende kaldt i rommet, kan én søvnløs time fort bli til fire for deg som er en frossenpinn. Det slipper du med varmeteppe: Da får du umiddelbar ro, og søvnen kommer av seg selv.

I tillegg får du følgende fordeler:

  • Du unngår for varm innetemperatur
  • Varmer opp sengen, mens rommet forblir kaldt
  • God oppvarming til utemøbler som sofaer og stoler
  • Lindrer smerter
  • Gir deg raskt varmen i kroppen

4 tips til bedre søvn

Uthvilt kvinne

De aller fleste av oss har problemer med å sove til tider, som er helt normalt. Et søvnproblem kan ha mange årsaker. Blant annet lite mosjon, dårlig kosthold og for mye skjermtid kan være faktorer som bidrar til dårlig søvn. Mye stress, fysiske smerter og pustevansker kan også påvirker søvnkvaliteten.

Gode søvnvaner fremmer bedre søvn og forebygger fremtidige søvnproblemer. Enklere Liv har ikke løsningen på alle disse utfordringene, men vi har etter beste evne funnet de produktene som kan påvirke søvnkvaliteten til deg og din familie.

Invester i god dyne og pute

Vi bruke en tredjedel av livet vårt i sengen. Det kan derfor være lurt å prioritere å bruke penger på god madrass, dyne og pute.

Problemer som uønskede oppvåkninger eller nedsatt søvn- og livskvalitet kan snart tilhøre fortiden takket være over ti års erfaring med det svenske helsevesens bruk av såkalte vektdyner. Studier viser at de beroligende hormonene øker med DPTS (= Deep Pressure Touch Stimulation). Som et resultat senkes nivået av stresshormonet kortisol, mens nivået av søvnhormonet melatonin i kroppen øker.

Ved hjelp av CURA vektdyners omsluttende og fleksible design kommer den positive DPTS-effekten naturlig, slik at brukeren får hvile, en mer effektiv dyp søvn, våkner opp uthvilt og føler seg bedre. Usikker på om vektdyne er noe for deg?

Les om de ulike vektdynene fra Cura og finn den rette for deg.

Opplever du ofte dårlig søvnkvalitet, snorking, stiv nakke eller hodepine, kan det videre være lurt å finne en pute som gir godt med støtte og som passer for deg. Tempur-puter gir bevist trykkavlastning og tilpasser seg formen til din nakke for ultimat støtte og komfort. Hvis du er usikker på hvilken Tempur-pute som passer best til deg, kan du lese vår guide for å velge riktig Tempur-pute.

Skal vi tro søvnekspertene sover du desto bedre i et mørkt rom. Alternativt kan du bruke sovemaske for å stenge lyset ute slik at “mørkehormonet” melatonin kan hjelpe deg til å falle i god søvn.

Vrir du deg ofte i sengen om natten kan et sklilaken være en god løsning. Snoozle ™ vil gli med deg og gjøre hver bevegelse så jevn at søvnen din knapt blir forstyrret. Les mer om Snoozle sklilaken her.

Pust bedre om natten

Vi har flere triks i ermet for bedre søvn.

Saltpipen er et naturprodukt som tar sikte på å bedre luftveisproblemer og gi lettere pust. Ved jevnlig bruk kan saltpipen hjelpe deg å sove bedre om natten og føle deg mer opplagt på dagen. Et lite pluss er at den også bedrer formen generelt. De detoksifiserende egenskapene hjelper på oksygenopptaket og brukere opplever en markant bedring i den generelle helsetilstanden ved ganske enkelt å puste gjennom pipen i kun 15 minutter om dagen. Luften blir renset i det den passerer over saltkrystallene og det oppleves omtrent som om man står ved havet og fyller lungene med sjøluft.​

Tørt inneklima og irriterte luftveier? Oppvarmingskildene våre fjerner mye av luftfuktigheten. Det kan hjelpe å installere en luftfukter eller sove med vinduet åpent. Reduser allergi og luftveisplager med Beurer Luftrenser LR 210 tilpasset soverom på 10 m2 – 28 m2. Den renser ut opp til 99,5% pollen, bakterier og støv fra luften.

Les mer om hvordan luftrensere fungerer og forskjellene mellom de ulike luftrenserene fra Beurer.

Er du plaget av snorking kan snorkebøyle være et enkelt og billig tiltak for mindre snorking og bedre søvn.

DM2_1200x628.jpg

Beurer Luftfukter LB 37: Bli kvitt den tørre luften på soverommet med denne luftfukteren. Egen skuff for aromaoljer som hjelper lar deg slappe av, sove godt, eller gir deg ekstra energi. Luftfukteren er tilpasset soverom med eget nattmodus uten lys, nesten uten lyd.

Få bedre døgnrytme med dagslyslampe

Det er vel ingen underdrivelse at lysmangel, såkalt vinterdepresjon, er et faktum. Det gir utslag i ubalanse, nedtrykthet, økt søvnbehov, manglende energi og tiltakslyst, konsentrasjonsvansker og generelt ubehag. Ved slik hormonell ubalanse kan lys være til hjelp. Sollyset styrer indirekte produksjonen av melatonin, som bare avgis til blodet når det er mørkt. Dette hormonet sier til kroppen at det er tid for å sove. I de solfattige månedene økes derfor produksjonen av melatonin. Derfor blir det vanskeligere å stå opp, siden kroppsfunksjonene er nedsatt.

Hvis dagslys blir brukt rett etter at man har våknet om morgenen, kan produksjonen av melatonin bli avsluttet, slik at man opplever en positiv stemningsveksel. Dagslyslamper brukes allerede som medisinsk utstyr for behandling mot vinterdepresjoner. Dagslyslampene simulerer dagslys med en intensitet på over 10 000 lux. Dette lyset kan påvirke kroppen og dempe eller forebygge symptomer på lysmangel.

beurer_1_wakeuplight.jpg

Hvorfor bruke dagslyslampe? Det blir merkbart færre lystimer idet vi går mot høst, og mye av vinterhalvåret blir tilbrakt innendørs. Dette kan føre til lysmangel, eller såkalt vinterdepresjon.

Mosjoner eller tren jevnlig

Jevnlig mosjon og søvn har en klar sammenheng. Mosjonerer du jevnlig har du mest sannsynlig bedre søvn (enn uten), er mer opplagt på dagtid, og har mindre problemer med konsentrasjonen. Våre beste tips til å bevege seg mer i hverdagen finner du på 30 om dagen.

Hvis du syns det er vanskelig å komme i gang med treningen anbefaler vi å prøve det treningsprogrammet vi har laget med 9 enkle øvelser du kan gjøre hjemme.

Bonus: Start søvnprosessen allerede i sofaen

Ved hjelp av lav belysning vil melatonin i kroppen øke på kveldstid. Kombinerer du dette med et deilig vektteppe, kan kroppen oppleve økt avslapping og redusert stress allerede før du går til sengs.