home Meny close
Meny
-20%

Beurer lysterapilampe TL30

Varekode: 19-020
Dagslyslampe i lekkert design!

Vanlig pris 699,-

Special Price 559,20

Tilgjengelighet: 20+ på lager.

Legg til min ønskeliste

Detaljer

Endelig har det kommet en lysterapilampe som er tynn og fin og se på. Denne ser nesten ut som en iPad med en høyde på 20 cm og en bredde på 12 cm. Lyset simulerer vanlig dagslys og er på 10.000 lux. Lyset blafrer ikke og er UV-fritt. Lampen passer perfekt på kjøkkenbordet, eller arbeidspulten. Lampen kan både stå, eller ligge. Lysterapilampen er fra den anerkjente tyske produsenten Beurer.

Hvorfor bruke dagslyslampe?


Det blir merkbart færre lystimer idet vi går mot høst, og mye av vinterhalvåret blir tilbrakt innendørs. Dette kan føre til lysmangel, eller såkalt vinterdepresjon. Vinterdepresjonen kan gi seg utslag i f.eks.

 • Ubalanse
 • Nedtrykthet
 • Økt søvnbehov
 • Redusert apetitt
 • Manglende energi og tiltakslyst
 • Konsentrasjonsvansker
 • Generelt ubehag

 • Årsaken til at disse symptomene oppstår, er at vi får for lite av det livsviktige (sol)lyset og dermed kommer i ulage. Sollyset styrer indirekte produksjonen av melatonin, som bare avgis til blodet når det er mørkt. Dette hormonet sier til kroppen at det er tid for å sove. I de solfattige månedene økes derfor produksjonen av melatonin. Derfor blir det vanskeligere å stå opp, siden kroppsfunksjonene er nedsatt. Hvis dagslys blir brukt rett etter at man har våknet om morgenen, kan produksjonen av melatonin bli avsluttet, slik at man opplever en positiv stemningsveksel. Ved lysmangel forhindres i tillegg produksjonen av lykkehormonet serotonin, noe som har en avgjørende påvirkning på vårt velbefinnende. Ved bruk av lys handler det altså om kvantitative forandringer av hormoner og signalstoffer i hjernen, som kan påvirke aktivitetsnivået og følelsene våre samt vårt velbefinnende. Ved slik hormonell ubalanse kan lys være til hjelp. Dagslyslampene fungerer som erstatning for naturlig sollys og motvirker den hormonelle ubalansen vi kjenner som vinterdepresjon.

  Dagslyslamper brukes allerede som medisinsk utstyr for behandling mot vinterdepresjoner. Dagslyslampene simulerer dagslys med en intensitet på over 10 000 lux. Dette lyset kan påvirke kroppen og dempe eller forebygge symptomer på lysmangel. Vanlig elektrisk lys er derimot altfor svakt til å ha effekt på hormonbalansen. I et godt belyst kontor er f.eks. belysningsstyrken ikke mer enn knappe 500 lux.
  Lampen bør være posisjonert etter hvilken effekt du er ute etter. På 20-60cm avstand er lysterapilampen som mest effektiv. Du vil også få best effekt av denne fra klokken 06.00-20.00 og det er anbefalt at du bruker den sirka to timer per dag, avhengig av din avstand til lampen. 
  En avstand på: 20cm avstand: 30min/dag 40cm avstand: 1h/dag 60cm avstand: 2h/dag
  Det vil si, jo nærmere du er lyskilden jo mindre tid trenger du. 
  Reviews

  Min ønskeliste

  Det finnes ingen produkter i ønskelisten.